Свързани новини

26.03.2015 13:57

Станишев: Акцент на ЕС са инвестиции и работни места

Видян 2146 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"След години на консервативна политика, която беше насочена само към ограничения и затягане на коланите, безработицата, бедността и високото ниво на дълга останаха отворена рана в Европа. Сега пполитиката на ограничение се смята за провал, за това Европейската комисия следва нащия пример и иска да постави акцент върху инвестициите и осигуряването на работни места.Това показва ясна промяна и е успех за членовете на ПЕС". Това заяви лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев на откриването на конференцията на партията "Справедлив растеж" в Брюксел, цитиран от 24 часа.


В нея участват настоящи и бивши еврокомисари, експерти от САЩ, Япония и ЕС, родни депутати, които ще обсъдят какви стъпки са необходими за инвестиции в ЕС за по-добри резултати. По думите му новите политики в Европа са в добра посока, но все още има много по какво да се работи, за да се намали бедността.


"Ние трябва да увеличим нашите изисквания към социалистическа Европа. Трябва да очертаем пътя, по който инвестиционната политика в Европа да подобри заетостта и да осигури растеж", заяви Станишев.


Европа трябва да се бори, за да избегне дефлацията, а това ще стане само ако се начертаят ясни стъпки в какво и как да се инвестира.


Според социалния министър на Люксембург Николас Шмит основната цел на ЕС трябва да е борбата с безработицата, особено сред младите. По думите му темата все още не се разглежда толкова активно от европейските политици, за това ПЕС ще се бори тя да се превърне в първа точка от дневния им ред.


Министърът цитира и статистически данни, според които безработицата в Европа в момента е 11,2%, а прогнозите сочели, че през 2017 г. тя ще се намали едва с 1%.


Относно данъците Шмит коментира, че те трябва да са справедливи, както за корпоративните, така и за физическите лица.


"Политиката на ограничение беше провал в Европа. Икономиката остана в стагнация, а политическия екстремизъм се увеличи.Политически, икономически и социално разделена Европа няма шансове да превъзмогне сегашните трудности", заяви още министърът.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци