Свързани новини

24.03.2015 14:43

Чиста проба тероризъм е експлозията във ВМЗ – Сопот

Видян 1934 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Чиста проба тероризъм”, така най-големият експерт по взривовете у нас за последните 3 десетилетия Иван Бояджиев коментира пред Нова телевизия в предаването на Милен Цветков експлозията в склад на ВМЗ-Сопот през уикенда. „Частни интереси стоят зад този казус”, допълни той и по този начин потвърди лансираната още в неделя в сайта ни, а в понеделник и във вестник 19 минути наша версия. Според нея конкуренцията при увеличените поръчки за оръжейните заводи у нас е най-логично да е довела до ужасяващия тътен.


„ВМЗ-Сопот е единственото място, където може и трябва да се обезвреждат боеприпаси, защото там и хората са подготвени, и техническите, и технологичните  условия са налице”, добави бившият главен секретар на МВР. „Само там утилизацията не носи опасност за населението, което се и видя в конкретната ситуация”, акцентира Бояджиев.


Тук ние само ще напомним, че причината през 3 месеца да гърмят подобни складове и да се стига до трагедии като тази в Горни Лом, която зачерни цяло село и дори цяла малка община и я остави освен без здрави и прави работещи хора, а там те са ултра кът, и без поминък, е фактът, че неподготвени кадри работят с опасната продукция. Неминуемо до подобни сцени ще се стигне и в Арсенал, където в момента всекидневно се назначава „куцо, кьораво и сакато” – по 20-30 души на ден, които най-често са необразовани, а и няма кой да ги квалифицира за тази специфична и тънка, а също смъртоносна работа.


„Това не е първият опит за саботиране на единствения ни държавен завод от страна на частниците”, категоричен е в заключение специалист номер 1 у нас Иван Бояджиев. Той е убеден, че улики срещу извършителите и поръчителите ще се намерят и цялата работа ще се размирише тотално.


Ще напомним, че през последните седмици съпартийци и селски на военния министър и синът на митницата в Петрич по Костово време от ДСБ завзеха ръководните позиции във военната ни промишленост, без никакви познания в тази област. А за шеф на ВМЗ реформаторският министър Лукарски назначи бившия състудент, съдружник и партньор при аферата с пренесени през границата куп пари на червения депутат Кирил Добрев. 




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата