Свързани новини

23.03.2015 07:58

Убитото момченце увито голо в бяла кърпа

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тялото на убитото 5-годишно момче, намерено в куфар с колелца край софийското село Долни Пасарел, е било увито в чисто нова бяла кърпа и поставено в ембрионална поза. Под хавлията момчето е било чисто голо, съобщи запознат с разследването, цитиран от в. "24 часа".


И новата кърпа, и зеленият куфар са луксозни, предполагам, че са купени специално за случая”, каза той. Момчето е убито спонтанно от свой близък, който го е гледал, но не му е родител. Това е основната версия, по която работят полицаите. Стигнали до този извод заради липсата на сигнал за изчезнало дете. Версията, че не е родител, пък дошла след консултация с криминален психолог. Той обяснил, че ако родител е бил убиецът, то той надали е щял да крие тялото. Експертът посочил, че в такива случаи човекът би се предал на полицията, след като се опомни. Полицията предполага, че момчето и негов роднина са се скарали, възрастният си изпуснал нервите и почнал да го удря. В яда си убиецът хванал главата на момчето и я блъснал няколко пъти в твърда повърхност.


Другата версия е, че детето е удряно по главата с тъп предмет, но не е починало от това. По черепа му обаче останали няколко вдлъбнатини, има и травматологични увреждания като отоци, синини и драскотини. След серията удари възрастният хванал малчугана за врата и започнал да го души. Поувлякъл се и без да иска, убил детето. Когато се опомнил, убиецът решил да замете следите от деянието си. Съблякъл детето, купил нови куфар и кърпа и сложил момчето в него. Натоварил го в колата и подкарал към Искър. Избрал си безлюдно местенце и метнал “багажа” в реката. Куфарът е престоял 4-5 дни във водата, преди да бъде намерен в петък около 15,30 следобед от туристи фотографи до въжения мост край село Долни Пасарел. Въпреки че куфарът с мъртвото момче е плувал няколко дни във водата, тялото не е много подпухнало. Заради това, че е нов, платненият куфар не е пропуснал много вода. В него разследващите намерили само малка локвичка.


Те проверили куфара за следи от отпечатъци по циповете, както и за останали власинки от дрехи и други следи, които водата не е отмила. Засега обаче не е известно да са намерени такива. След аутопсията са назначени няколко допълнителни изследвания, сред които такива за упойващи вещества и на проби от тъканите. С тях трябва да се установи имало ли е детето някакви заболявания. Взети са и отривки от ануса и устата, за да се провери за изнасилване. “Няма следи нито от упояване, нито от изнасилване. Процедурите са назначени за всеки случай”, обясни криминалист. Полицията продължава да търси информация за самоличността на детето, като разпространи и фоторобот. Изчислили са възрастта на детето на 5 години на база антропологични показатели.


Ръстът на момчето е 112 см, което съответства на 5-6-годишна възраст. Телосложението му е нормално за тази възраст - нито слабо, нито пълно. Лицето му е леко закръглено, с къса кестенява коса до челото и кафяви очи. Кожата му е светла, а брадичката леко вдлъбната. Носът му е с леко клюмнал надолу връх. Затова и отпаднала версията, че убитото момченце и обявеният за издирване преди година 8-годишен Габраил са едно и също дете. Двата горни предни зъба на детето липсват, но не от побоя. То е сменяло млечни зъби, които са паднали, но новите още не били изникнали на тяхно място. Долните резци обаче вече били сменени.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и