Свързани новини

18.03.2015 17:19

РБ стана Роднински блок за шуробаджанашки назначения и се цепи

Видян 2142 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По идея Реформаторският блок обединява хора интелегинетни, европейски и демократи. На практика обаче, ако следваме библейската повеля: По делата им ще ги познаете, хич не приличат на такива, а на противоположен тип- шуробаджаначески балкански партизани.

 

Скандалът, развъртян от ДСБ през медиите, за назначаването на мъжа на секретарката на Кунева за шеф на Комисията за защита на потребителите, където бе катапултиран от РВД (там са трудоустроени и други неспециалисти като съпруга на Цецка Цачева и дъщерята на Веско Маринов, но не от РБ, а от ГЕРБ), се върна като бумеранг по костовистите. Те допуснаха икономическият министър Лукарски, известен още като Ум Белия делфин, да ги контрира, че нямало как да назначи съдружничката на лидера на ДСБ Радан Кънев, както се настоявало, защото мъжът й – също неспециалист, вече е трудоустроен като заместник – министър на енергетиката, където без друго министър е счетоводителката Теменужка.


Освен факта, че вместо Реформаторски блок ,абревиатурата РБ вече се чете от мнозина като Роднински блок  (за шуробадажаншки назначения), кавгата, достойна за Женския пазар, а не за върховете на властта, подсказа и друго. 


Че вътре в Блока, пукнатините са заплашителни като тези на най-старите панелки в Люлин. Конфликтите между ДСБ от една страна и ДБГ и СДС от друга вече излизат на повърхността и заплашват да сцепят все по-крехката конструкция,  държана единствено и само от лепилото на властта. То обаче не е в ръцете на РБ, а на Бойко Борисов и той ще го използва да ги споява, докато това му е от полза, анализират наблюдатели.


За конфликт между ДБГ – партията на Кунева, и ДСБ, подкрепяно от ислямистката група на Дал, замириса и от излезлите информации за лобиране да се оттегли предложеният от турските реформатори просветен министър Танев. В медиите даже се разбра кой е поръчителят – бившият министър Вълчев – днес реформатор, а някога, заедно с шефката си Кунева член на кабинета Станишев, който има свой Танев – само че депутат, готов за поста министър на образованието.

 

ДСБ обаче също не е само. Към костовистите гравитира и земеделецът за военен министър Ненчев. Всъщност, именно той поде шуробаджанашките назначения като уреди цялото си родно село и ръководни дейци на партията си – файтон хора предимно от Ямболско, в подопечните му звена на Министерството на отбраната и техните фирми. В дружеството Снабдяване и търговия-МО, едноличен собственик на което е Министерството му, той побърза да постави начело своята землячка и съпартийка Росица Русева. На последните парламентарни избори тя беше 10-а в листата на РБ в 24-и софийски район, а година по-рано – кандидат от листата на БЗНС в родния на министъра Ямбол. 


За помощник-управител  е назначена Галина Димитрова - секретар на земеделската организация в Перник, а за шеф на административния отдел - Даниела Таринска-Хаджикова, бивш член на Постоянното присъствие на БЗНС и председател на Експертния съвет на съюза. Ямболските складове на държавната фирма са поверени на Жени Петрова от Кукорево - селото на военния министър. Начело на регионалната база в Пловдив пък е поставен Паско Славов, който беше 5-и в листата на Реформаторите от квотата на земеделския съюз, писа Тема. Той пък назначава за материално отговорно лице в складовете своя съпартиец Иван Вършилов - активист на БЗНС в община Родопи.


И докато шуробаджанаците си се вихрят като за световно с маски на реформатори по министерства и ведомства, самият Радан шашна феновете си с одобрение за фантасмагоричен сталинистки проект, появил се като идея по времето на Вълко Червенков. Той е България да вложи 3,6 млрд. евро, които няма, в плавателен канал Русе-Варна. 

 

Цитираме Радан, който заплашва да стане новият почетен хидроинженер на републиката: "Най-смелата и умна концепция за регионална политика от десетилетия. Три години борба за връщане на темата в публичното пространство вече дават плод."


Коментарите, както се казва, са излишни!



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на