Свързани новини

12.03.2015 17:48

Обикновен гражданин се изправи срещу олигарха Ковачки в съда

Видян 2036 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Днес в Административния съд на София един срещу друг се изправиха гражданинът Петър Пенчев, в качеството му член на Обществения съвет на АСС Анна Политковская и защитаващ интересите на обикновените българи, срещу политическия олигарх Христо Ковачки.

 

Жалбата на Петър Пенчев бе срещу Комплексното разрешително, издадено от Изпълнителната агенция по Околната среда за продължаването на  експлоатацията на ТЕЦ Бобов дол, който, както се знае, е на Христо Ковачки, пише сайтът ЕвроЧикаго.


Делото трябва да реши може ли един замърсител на околната среда, на който според Европейската директива, за да си спре вредната си дейност бе даден окончателен срок до декември 2014 г., да продължава да работи. На практика ТЕЦ Бобов дол вече не трябва да бъде в експлоатация, но бизнесменът получи дори още един подарък–предприятието се сдоби с лиценз за работа за още 5 години. КЕВР е взела решението на закрито заседание на 19 декември, когато депутатите на Христо Ковачки гласуваха пенсионните промени в парламента. По същия начин, две седмици след изборите на 12 май 2013 г., тогавашното правителство на Пламен Орешарски взе решение да разсрочи милиони дългове за осигуровки. Въпреки че Въгледобив Бобов дол е бил в открито производство по несъстоятелност, надзорът на НОИ разсрочи за 7 години задълженията му в размер на 41 млн. лева. Без новото комплексно разрешително, издадено от МОСВ, трети блок на централата трябваше да бъде спрян в края на тази година. Тогава изтича срокът, даден от Европейската комисия, в който блокът можеше да работи без сероочистваща инсталация. За да продължи работата на този блок, ТЕЦ Бобов дол трябваше да изгради втора сероочистваща инсталация. Сега централата ще може да работи с втори и трети блок, като първи се използва за студен резерв. Полученото пък през декември м.г. комплексно разрешително е послужило като основание, за да бъде издадена лицензията на ТЕЦ-а и той да продължава да работи. 




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак