Свързани новини

09.03.2015 14:32

Съдия от ВКС с отвод по делото срещу Цветанов

Видян 1703 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдия Бисер Троянов от Върховния касационен съд (ВКС) си направи отвод от първото дело срещу Цветан Цветанов, съобщава „Правен свят".


Припомняме, че това е делото, по което бившият МВР шеф и зам.-председател на ГЕРБ Цветанов има 4-годишна осъдителна присъда. Делото е за отказа му да изпълни разпореждането на съда за използване на специални разузнавателни средства срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. То е известно като делото за шестте "Не!!!", заради резолюциите на Цветанов за подслушването.


Процесът стигна до последна инстанция, след като Софийският апелативен съд потвърди присъдата, която произнесе градският съд.


Съдия Троянов бе определен за член на състава при случайно разпределение на делото, направено пред журналисти. Отводът му дойде малко по-малко от час, след като името му бе случайно избрано от компютъра. Мотивите на магистрата са, че е бил член на Централната избирателна комисия от гражданската квота на ГЕРБ.


Както вече стана ясно, във ВКС процесът е насрочен за 17 април, като Татяна Кънчева ще е докладчик, а Жанина Начева - другият член на състава. На разпределянето на делото присъстваха шефът на ВКС Лозан Панов и заместникът му и председател на Наказателната колегия Павлина Панова. Причина за публичната демонстрация станаха съмнения за възможност от манипулиране на системата за електронното разпределение на делото.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е меко казано странно

Настроението ви ще е меко казано странно. Не бъдете