Свързани новини

06.03.2015 18:43

Първанов потвърди оставката си, "споразумението за общо управление замразено"

Видян 5127 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Потвърдих своята оставка като лидер на партия на АБВ. Партията ми я прие. Ще има гласуване на Националния съвет, за да се предложи лидер за председател на АБВ, което ще се случи на 25 април. Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов след заседанието на Националния съвет на партията, предаде „Фокус”.


„Ние залагаме мощно на пряката демокрация в ръководството на партията и коалицията АБВ”, заяви Първанов. На 26 април ще има конференция на АБВ, на която ще бъдат обсъдени три точките – за развитието на АБВ , за оценка на резултатите от управлението и за дейностите по участието на АБВ в местните избори.


"Очертава се крайно негативна тенденция от партиите от коалицията. По този начин се обезценява и обезсмисля се партньорството между АБВ и ГЕРБ. Аз съм с позитивно отношение към сегашния министър на вътрешните работи. Борисов влиза в ботушите си от първия мандат", каза Първанов. Той посочи, че проблемът не е съгласуван с парламентарните групи, подкрепящи правителството.


"Към темата за дълга - неправилно е становището за подкрепа към външния дълг. Някой от нас имат сериозни съмнения, че ще се реализира този поет ангажимент", коментира още Първанов.


"Смятам споразумението за общо управление за замразено. До получаването на доказателства, че можем да правим обща политика. "Това е моята позиция”, заяви Първанов.


Що се отнася до това дали той ще участва в предизборната кампания Първанов каза, че не може да каже нищо, преди да има номинация. „Аз не съм човек, който ще се натрапи със своята кандидатура, ако има номинация, разбира се, ще приема”, заяви Георги Първанов. Той уточни, че приветства външнополитическата активност на вицепремиера Калфин във всички посоки и към Брюксел, и към Москва. „Нещо повече, аз смятам, че това е един добър пример, който трябва да се последва и от други министри, защото през последните 4-5 години нито един министър не е бил на официално посещение в Москва”, посочи Първанов.


„Ние се сърдим, че „Южен поток” отпада и туристическия поток от Русия се срива, изобщо за какво си говорим. Трябва да ходим често да отстояваме националния си интерес, оставяйки верни на съюзническите ангажименти, това сме го правили”, допълни той.


По думите му големият шлем на посещенията на чужди дипломати в България означава да се направи нещо реално за страната и разговорите на министър Калфин са точно в тази насока. Първанов също така коментира, че високомерието, което се наблюдава, е присъщо може би не на парламентарната група, колкото на партия ГЕРБ. „Всъщност то е високомерие и по отношение на собствените им народни представители”, отсече Георги Първанов.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей