Свързани новини

05.03.2015 13:56

Украйна плати на "Газпром" за 5 дни

Видян 1308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украйна е превела още 15 милиона долара предплата за доставките на природен газ през март месец. Преводът парите е официално потвърден от говорителя на "Газпром" Сергей Куприянов.


Това е предплата за 45,6 милиона кубически метра газ и е обем, който ще стигне за 5 дни, подчерта Куприянов, цитиран от агенция Новости.


Предишната предплата от "Нафтогаз" за доставките през март месец беше в края на февруари месец също в обем на 15 милиона долара. Тогава украинската компания увери, че потреблението й е спаднало до 10 милиона кубически метра, заради кризата в страната.


Вчера руският концерн "Газпром" за пореден път предупреди, че ще спре крана с доставките на природен газ за Украйна, тъй като не е направен превод.


Предупреждението дойде само ден след като беше обявено, че Москва и Киев се договорили за доставките на газ до края на март, след като проведоха с посредничеството на ЕС преговори в Брюксел.


Сериозни търкания между "Газпром" и "Нафтогаз" настъпиха на 19 февруари, когато след като "Нафтогаз" прекрати доставките на синьо гориво за Донбас заради авария. Тогава руската компания активира неизползвани до този момент части от инфраструктурата и започна самостоятелни доставки за районите, подвластни на проруските сепаратистите. Тези доставки бяха наречени "хуманитарна помощ".


Няколко дни по-късно "Газпром" обяви, че доставките на природен газ към Украйна може да спрат, включително и да бъде засегнат транзитът към Европа, тъй като украинската страна е престанала да изпълнява договореностите за предплащане на количествата газ за собствено потребление.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби