Свързани новини

05.03.2015 13:45

Станишев: Оставката на вътрешен министър винаги е трус и нестабилност

Видян 1291 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оставката на вътрешен министър винаги е трус и нестабилност за всяко едно правителство, тъй като е ключова фигура. Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев за оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, предаде БГНЕС.


В Археологическия музей в столицата Станишев откри националната кампания "България в Шенген. Време е!". Той изрази задоволство, че хора от различни политически сили и сфери на живота са застанали зад кампанията. "Ако сме обединени около определена национална кауза може да постигнем национален резултат, който да е добър за гражданите", категоричен е Станишев. Според него видимият ефект от националната кампания би бил приемането на България в Шенгенското пространство.


"Не казвам, че ще е лесно, тази сага продължава вече доста години, независимо от това, че сме изпълнили критериите за членство. Ако нямаме усилие, което да идва от гражданското общество, заедно с институции, което да е чуто и от гражданите в Европа, а не само институциите, едва ли ще постигнем необходимия резултат за България. Тук опира до принципи, справедливост, равноправно третиране, ако някой си е изпълнил задълженията, да му се признае това", каза Станишев.


Той е категоричен, че във време на засилени бежански вълни, опасност от терористични заплахи, оставянето на България и Румъния извън Шенген няма никаква логика. "Трябва да заявим това ясно и със самочувствие, като страна, която може да постига интересите си в хармония и партньорство с другите европейски страни", заяви Сергей Станишев.


Лидерът на ПЕС изрази надежда приемането ни в Шенген да стане по-скоро. "В рамките на тази година бихме могли да постигнем резултат, дори и непълен. Не искам да се ангажирам със срокове, това не е състезание", добави той.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.