05.03.2015 13:23

Разследват личните имейли на Хилари Клинтън заради атентатите в Бенгази

Видян 1383 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Анкетна комисия в Камарата на представителите на САЩ обяви, че ще изиска по юридически път от Държавния департамент достъп до имейлите, отнасящи се до атентатите в Бенгази, изпратени от Хилари Клинтън по личната й поща, информира АФП.


Председателят на анкетната комисия за атаките срещу дипломатическата мисия в Бенгази, Либия, през 2012 г. - републиканецът Трей Гауди, обясни пред журналисти, че миналата седмица е открил, че Клинтън, която от 2009 до 2013 г. бе държавен секретар, е използвала за служебните си писма своята лична поща.


Сега анкетната комисия ще изиска тези писма, като първоначално ще се сдобие с официално писмо, забраняващо триенето на кореспонденцията, за която става въпрос от самата Клинтън или нейни служители. "Вестник "Ню Йорк Таймс" съобщи, че Хилари Клинтън не е използвала правителствената електронна поща по времето докато е била държавен секретар.


Това даде начало на полемика за прозрачността на методите й. В същото време говорителката на Държавния департамент Мари Харф обясни, че това не е забранено. Съветниците й са дали всичко, което е свързано с работата й на Държавния департамент, каза още тя. Според "Ню Йорк Таймс" 50 000 електронни писма на Хилари Клинтън са били предадени наскоро на Държавния департамент, за да бъдат архивирани. Републиканците обаче подчертават, че няма никаква гаранция, че важни съобщения са предадени за архивиране.


Американският закон задължава всяка професионална кореспонденция на ръководители от правителството да бъде архивирана в Националния архив. От 2014 г. всяка кореспонденция и от личен имейл адрес трябва също да бъде предавана на архива за съхранение. Републиканците се възползваха от дадения им повод, за да атакуват Клинтън, която има амбиции за участие в президентската надпревара през 2016 г.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци