04.03.2015 15:44

България изнесла 5 млн. литра вино в Китай за 2014 г.

Видян 997 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За 2014 г. България е изнесла 5 милиона литра вино в Китай. В далечната страна все повече се увеличават почитателите на напитката родно производство. В САЩ сме изнесли около 1 милион литра за миналата година. Износът ни за Русия обаче рязко е спаднал заради войната в Украйна. Размириците там удължават значително пътя до Русия и го правят дълъг и нерентабилен. Поради тази причина търговията е почти прекратена по тази дестинация.


Това съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лозите и виното Красимир Коев на пресконференция в Международен панаир Пловдив.


Днес официално беше открит мегафорум за „Агробизнес, храни, вино и туризъм”. 2014-а е била неблагоприятна за лозарите и винарите. През нея са се произвели 76 милиона литра вино, докато през 2013 година произведеното количество вино е било 172 милиона литра. Като цяло винената култура на българина се е подобрила и той вече обръща все повече внимание на виното, което пие, беше отчетено още на форума. Лентата беше прерязана от министъра на земеделието Десислава Танева и мажоритарния собственик на панаира Георги Гергов.


„Открихме кампания директно пращания за 2015 година. Ще имат възможност да кандидатстват всички земеделски производители за 1,5 милиона лева подпомагане по общо 35 схеми директни плащания, национални доплащания, национална преходна помощ и новите компесаторни мерки на новата програма за „Развитие на селските райони”. След дни, когато се обнародва съответната наредба, ние ще отворим първата мярка 4.1 за инвестиции в земеделските стопанства. Това обяви при откриването министър Десислава Танева.


Ръководството на Международен панаир Пловдив в лицето на директора Иван Соколов каза още, че се очаква този вид мащабно изложение, което побира в себе си 7 изложения и е под егидата на Министерството на земеделието и храните да стане българският вариант на Зелената седмица в Берлин, което е най-голямото в света изложение, посветено на селското стопанство и хранителната индустрия.


На „Агра-Винария и Фудтех” се представят 650 фирми от 25 държави. Очаква се събитието да бъде посетено от над 50 хиляди души. Мегафорумът стартира днес и ще продължи до 8 март.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец