Свързани новини

26.02.2015 14:08

Кери и Камерън: Помагаме с оръжие и войни на Украйна

Видян 1900 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският външен министър Лоран Фабиус открито разкритикува Лондон за насъскване на Киев, вместо присъединяване към усилията за мир в Донбас. Той разкри, че Камерън е канен от Оланд и Меркел да участва в Минските споразумения, но е отказал. В Камарта на лордовете премиерът на кралицата беше направен на салата и бе принуден да признае, че изпраща и милиони, и представители на армията в конфликтната зона, без да уточнява бройки. Бившият шеф на кралските ВМС лорд Уест по-късно определи тази политика пред медиите като "неправилна" и нарече отношението към нея сред колегите си в парламента "нервност".


Американският държавен секретар Джон Кери, по-известен у нас като Джим Кери, по време на слушания в Конгреса назова и точната сума на досегашното финансиране на украинската армия от Вашингтон – 118 милиона долара. 


"Снабдяваме ги с въоръжение... ъъъъъъъъ... обучение на тази стойност", изпусна се пред парламента в САЩ зетът на кетчупа Хайнц. По отношение на военните, изпратени на помощ на Киев, Кери призна за 75, които определи като съветници. Припомняме, че преди дни шефът на американските сухопътни сили в Европа съобщи, че през март започва да действа US база в Лвов, която щяла да подготви 3 украински батальона, а миналата седмица на посещение в САЩ за договаряне на оръжия беше заместник-шефът на Думата и бивш комендант на Майдана, а след това ръководител на тайните служби в Киев Парубий. 


На слушането в Конгреса заместник-министърът на отбраната на САЩ Кристин Уормът определи България като "част от плановете за възпиране на Русия". Какви са плановете и за какъв вид възпиране става дума, тя не изясни. Но едва ли военен министър има предвид нещо друго, освен онова, което можем да предположим. Тя се похвали, че "САЩ си осигуриха съществено военно присъствие" у нас, в Румъния и Прибалтика. Около нас, както пък образно се изрази Джон Кери, заедно със сенатор Кристъфър Мърфи, се образувала "огнева линия".


На фона на признанието на военния министър за повече от 7000 повиквателни към българи, нещата не изглеждат никак успокоително и очевидно реалността изпреварва дори пропагандата, коментират експертите.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни