Свързани новини

23.02.2015 18:00

Ген. Тонев отлюспен от Борисов

Видян 2497 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов и ИК на ГЕРБ поискаха оставката на Стоян Тонев. Председателят на здравната комисия в парламента и бивш директор на Военномедицинската академия в София е подал заявления до главния прокурор и до председателя на Сметната палата, в които настоява за извършването на пълни проверки в болницата. Изпълнителната комисия на ГЕРБ е изслушала Тонев по негова молба след журналистическо разследване на бТВ за злоупотреби във ВМА. Уличени са той и шефът на Клиниката по дерматология проф. Мирослава Кадурина.


В писмата си до институциите Тонев настоява проверките да установят законността на управлението и начина на сключване на договорите на болницата за периода от 28 август 2012 г. до 1 януари 2015 г. „Смятам, че само по този начин може да бъде запазен авторитета на най-голямото българско здравно заведение с национално значение и с особено значение в случай на война и природни бедствия“, се посочва още в писмото.

 

Припомняме, че според одит, извършен от МО, в клиниката има опит за скрита приватизация и злоупотреби за милиони левове по времето на Тонев. В последните четири години 19 минути многократно алармира за злоупотребите, при които, според докладите на Сметната палата са отклонени крупни суми за префинансиране, кетъринг и ремонти.


Сега проблемът обаче е свързан с борбата кой да бъде шеф на Националната здравноосигурителна каса, като Тонев лобира за сестрата на Илияна Йотова - Румяна Тодорова, която да продължи да разпределя милиардите в НЗОК, твърдят източници от властта. За никого не е тайна, че генерал Тонев е назначение на Георги Първанов като президент в началото на първия му мандат, като двамата са изключително близки и дори играят заедно карти.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на