Свързани новини

22.02.2015 17:02

Президентът свали от медиите инфо за помилван от него троен детеубиец-изнасилвач?

Видян 2459 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тройният убиец и изнасилвач на деца Пламен Йоргов е пуснат на свобода, предаде БЛИЦ.  Той е помилван с издаден президентски указ, независимо, че има доживотна присъда. Мотивите са, че вече е излежал достатъчна част от наказанието си - над 25 години.

Шокиращата новина излезе в събота вечерта, но скоро след това изненадващо изчезна от сайтовете на медиите.  

''Това не отговаря на истината'', написа вчера във Фейсбук Ива Пушкарова, председател на комисията по помилванията към президента по повод на помилването на убиеца.

Официално становище от комисията по скандалния случай до редакционното приключване на броя обаче така и не излезе, но остана фактът, че новината бе заличена. Както е известно в социалните мрежи има доста фалшиви профили и би трябвало подобна информация да бъде публикувана в сайта на президентската институция. 

През далечната 1989 г. Йоргов извършва бруталното тройно детеубийство и изнасилва една от жертвите си.  Действието се развива в покрайнините на Гулянци. Там си играят братовчеди – две момичета – едното на 12 г., другото на 10 г. и момче на 8 г.  Без да забележат, към тях се приближил Йоргов и ги примамил да ги повози с камиона си. Завел ги в близката гора. Там брутално изнасилил 12-годишното момиче пред очите на братовчедите й. След това я удушил. После убил и другите 2 деца. За да е сигурен, че са мъртви им прерязал гърлата с джобно ножче. Вечерта пък отишъл на мястото и заровил телцата им.  За да не го разкрият Йоргов решил да избяга в чужбина. Опитът му бил осуетен и убиецът е спипан, при което направил пълни самопризнания. Тогава Йоргов е осъден на смърт, но го хванал мораториумът,  а по-късно  след отмяната на смъртното наказание, присъдата  му станала доживотна.  

Преди 8 г. Пламен Йоргов успя да осъди България в Страсбург и получи обезщетение от 3000 евро. Тройният убиец заведе и дело за строгата изолация по време на мораториума и затова, че престоят в затвора му е създал проблеми със зъбите. Евросъдът прецени, че Йоргов е подлаган на жестоко нечовешко отношение и задължи да му бъде преведено обезщетението в размер на почти 6 бона. 












Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Карлос Контрера

Римска оргия в СОС: Карлос Контрера

В Столичния общински съвет се разиграва ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви