Свързани новини

20.02.2015 11:47

Сергей Станишев посреща премиери и лидери от ПЕС в Мадрид

Видян 1433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Декларация и план за създаване на нови работни места в Европа ще приемат левите на лидерска среща в Мадрид този уикенд. Като втора основна тема е обсъждането на мерки в борбата срещу тероризма. 


„Една от основните цели на съботната среща е да направим така, че събитията от Париж и Копенхаген да не се случат никога повече. Вече нееднократно заявих, че без България и Румъния в Шенген в Европа няма да има сигурност. Ще поискам подкрепата за двете държави на този най-висок форум на левите лидери“, заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев преди срещата.


ПЕС избра Мадрид, за да подкрепи Педро Санчес и партията му на предстоящите местни и парламентарни избори. Домакин на събитието е испанската социалистическа работническа партия. 


Участие на срещата в Испания ще вземат председателят на ЕП Мартин Шулц и  председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела. Европейската комисия ще бъде преставена от Федерика Могерини – заместник-председател и върховен представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурността, Франс Тимерманс – първи заместник-председател на ЕК, както и от еврокомиксарите по здравеопазване Витянис Андрюкайтис, регионална политика Корина Крецу и по околна среда Кармену Вела.


Участие ще вземат още премиерите на Франция – Мануел Валс, на Малта – Джоузеф Мускат, на Швеция – Стефан Льовен, на Румъния – Виктор Понта, както и вицеканцлерът на Германия – Зигмар Габриел. Ще присъстват и лидерите на партиите от Унгария, Холандия, Люксембург, Ирландия, Португалия,  Норвегия, Дания, Белгия и Полша. България ще бъде представена лично от председателя на НС на БСП Михаил Миков.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се