18.02.2015 15:14

US агенция за сигурност краде данни от компютри в 30 страни

Видян 1260 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световноизвестната антивирусна компания Касперски разкри поредно престъпление за американската Агенция за национална сигурност, чиято дейност първо стана световен скандал след разкритията на бившия й агент Сноудън, пише Ройтерс. Дали е само съвпадение, че той се скри в Москва, откъдето е и фирмата, оповестила сензационните си проучвания?


Важна е същината – според Касперски АНС е създала вредител, с който инфектира компютърните системи на хиляди организации в поне 30 държави. Сред тях са правителства, телекоми, енергийни и аерокосмически компании, също и медии, добавя Ройтерс. Касперски не назовава пряко тайната служба, но информационната агенция я разкодира като цитира „неназовани бивши американски разузнавачи”.


Новооткритият вредител бил сходен със Stuxnet, разработка на НСА за саботаж на иранските ядрени системи. Разследването на Касперски е открило подобно нещо и под имената STRAIGHTACID, STRAITSHOOTER, and GROK. Именно GROK според Касперски е нещото, което е използвано в хакерската тактика на НСА, разкрита от документите, оповестени от бившия агент Сноудън. Службата използвала STRAIGHTBIZARRE и FOXACID за разбиване на защитата на компютри и кражба на данни от тях.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни