Свързани новини

17.02.2015 17:34

Шефът на Роснефт: Петролът ще скача

Видян 1493 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световното търсене на петрол се очаква да се възстанови през следващата година и цените ще се повишат до 60-80 долара за барел. Тази прогноза направи ръководителят на Роснефт Игор Сечин в своята статия, публикувана в The Financial Times. 


Според него, настоящата криза няма нищо общо с тази от средата на 1980 г., когато цените на петрола се сринаха с 70% и останаха ниски в продължение на десет години. Според Сечин, сега много компании съкращават инвестиците си и работните места. Поради тази причина, цените на петрола трябва да бъдат върнати на това ниво, докато отново стане изгодно да се правят нови сондажи. 


Сечин не изключи в бъдеще да има покачване на цените на петрола до 90-110 долара за барел. Едва ли горивото ще стигне до старите 110-115 долара, но се очаква съвсем скоро да бъде 80 долара, от своя страна заяви руският ресорен вицепремиер. Това се потвърждава и от факта, че Либия излезе от пазара и намали миналата година с 15 пъти производството на петрол. 


Същевременно, кувейтският министър на промишлеността Али Салех ал Омайр, прогнозира по-нататъшно нарастване на цената на черното злато.


"Цените на петрола са се възстановили по-бързо от очакваното. Надяваме се, че през втората половина на 2015 г. ще бъдат достигнати най-високите нива", заяви той. 


Започващият в Русия период за плащане на данъци трябва да застави компаниите да се замислят как ще си платят дължимото в рубли, ако всичките им авоари са във валута. Разплащането между доставчиците трябва да става в рубли, така че това също ще поддържа търсенето на руски пари и ще ги стабилизира.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв