16.02.2015 13:02

Пожарната се сдоби с 42-метрови стълби за пръв път

Видян 931 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път в българската история на пожарната се предоставят 42-метрови стълби, съобщи министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.


Вучков присъства на церемония по връчване на ключове на новата оперативна техника, доставена по проект за Модернизация на структурните звена на НС „Пожарна безопасност” на столичния агломерационен ареал и агломерационни ареали на 6-те най-големи града финансиран по „Оперативна програма регионално развитие.


"Благодаря на регионалното министерство, което вече няколко години оказва помощ на МВР. През 2012 г. няколко министерства впрегнаха съвместни усилия, за да обновим изцяло техниката на българската пожарна - нещо, което е огромен проблем, забелязан от десетилетия. Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, съвместно с МВР, ГД „Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението” разработиха тези проекти и в момента отчитаме резултатите", заяви вътрешният министър.


Той добави, че тези стълби са важни за българската пожарна, защото тя не е работила с подобна техника до момента. "Ще бъдат предоставени на пожарните служби в София, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен. Надяваме се с помощта на тази техника нивата на пожарна безопасност да се завишат значително в тези големи градски центрове", каза още той.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион