Свързани новини

05.02.2015 16:36

Велизар Енчев: Трябва ни закон за националното помирение

Видян 1993 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мотивите на Лютви Местан да повдигне въпроса за възродителния процес са два – конструктивен и деструктивен. Конструктивният е за да консолидира редиците на ДПС преди местните избори, а и изобщо. А деструктивен, за да внесе разкол, разцепление, в четворната коалиция. Това каза пред бТВ независимият депутат Велизар Енчев.


"Този разкол вчера се случи. Разкол между Патриотичния фронт и десните в лицето на Реформаторския блок, а от части и ГЕРБ. В този смисъл Лютви Местан перфектно постигна своята цел, но тази цел не е в полза на българските национални интереси, на етническия мир в страната", заяви Енчев.


Той припомни, че не случайно вчера е взел думата и от парламентарната трибуна е заявил, че случващото се в пленарна зала прилича на косовския вариант от преди 25 години. Той припомни, че точно по този начин в сръбския парламент са започнали дебатите за сръбско-албанските противоречия. 


"Това са събития, които предшестваха гражданската война. Всичко започва от подобно етническо и верско противопоставяне – нека правим разлика между двете", призова Енчев.


Според него искането на Лютви Местан за връщането на имената е неадекватно. Независимият депутат даде и един прост пример: "Ако вие попитате младите хора в смесените райони български мюсюлмани дали искат да си върнат арабските имена, мога да ви кажа, че една голяма част от тях ще откажат. Защото ако останат с тези имена трудно ще си намерят работа в Европейския съюз и най-вече в Гърция, тъй като след терористичните заплахи, подобни имена от страна на работодателите се приемат резервирано".


В България трябва да се приеме закон за националното примирение, заяви още Велизар Енчев. 


"Такова национално помирение, каквото се случи в Испания след гражданската война и то наложено от диктатора Франко – вижте къде е Испания сега", заключи депутатът.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.