29.01.2015 17:45

Малайзия обяви изчезналия полет МН370 за катастрофирал

Видян 1676 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малайзийският самолет, който изчезна безследно на 8 март 2014 миналата година, днес бе обявен от властите на страната за катастрофирал, а всички пътници - за загинали. 


По този начин ще бъде възможно да започне изплащането на компенсации на роднините на пътниците, съобщава британската Би Би Си.


"С натежало сърце и най-дълбока скръб от името на правителството на Малайзия официално обявяваме полет MH370 на Малайзийските авиолинии за злополука", заяви Ажарудин Абдул Рахман, генерален директор на малайзийския департамент по гражданска авиация. 


"Всички 239 пасажери и екипаж на борда на MH370 се приемат за мъртви", каза още той в изявлението.


Полет MH370 на Малайзийските авиолинии изчезна от радарите на 8 март 2014 г. по време на полет от Куала Лумпур до Пекин. Въпреки международните усилия по издирването, все още не е открита нито следа от "Боинг"-а и от пътниците на борда.


По-голямата част от пасажерите бяха от Китай. Затова официален представител на Пекин напомни на Малайзия обещанията, които са направили, че ще изплатят компенсации на роднините на загиналите. Малайзийските авиолинии съобщиха, че вече са се свързали със семействата.


В Китай, обаче, някои хора отказват да приемат официалното решение на Малайзия. „Нищо не са открили”, каза братът на единия от изчезналите пътници. „Когато нищо не е открито, как може да правят такова съобщение”, възмущава се той. Неговото семейство ще откаже паричната помощ от Малайзийските авиолинии на този етап. 


В Пекин близки на обявените за мъртви излязоха на спонтанен протест с искане издирването да бъде продължено. Стигна се дори до леки сблъсъци с полицията.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог