Свързани новини

28.01.2015 13:24

Правителството прие програмата за саниране

Видян 1037 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството осигурява 1 млрд. лева за Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.


"Средствата идват под формата на банкова гаранция на Българска банка за развитие, която ще обезпечи дейностите по програмата", заяви Павлова. 


Тя посочи, че териториалният обхват на програмата включва всички общини в страната, а продължителността й е две години или до изчерпване на финансовия ресурс.


Павлова посочи, че са били приети условията, механизмите на програмата, финансовата рамка и образци на всички документи, които касаят реализацията на програмата. Министърът посочи, че целта й е намаляване на енергопотреблението на всички многофамилни жилищни сгради. 


Павлова посочи, че в страната има над 70 000 енергийнонеефективни жилищни сгради и допълни, че България е единствената държава в ЕС с такъв голям процент частна собственост - 98% . 


По думите й ние сме последната държава, която не е направила такава програма за подкрепа на домакинствата. Най-важната полза от програмата според Павлова е икономия на средства, на разходите на домакинствата, особено през зимните месеци. Това ще доведе до повишаване стойността на имотите, а облика на градовете ни ще бъде подобрен. 


Освен социалния и финансовия ефект за домакинствата има и сериозен икономически ефект за целия строителен бранш, особено за малките и средни фирми, тъй като програмата осигурява и допълнителна заетост в бранша.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.