Свързани новини

26.01.2015 18:15

Украинските следователи: Майданци не са убити от Беркут

Видян 1685 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изненадващо съобщение, е направил в понеделник първият заместник-началник на следствието на Украйна Виталий Сакал, който разследва убийствата по време на протестите на Майдана, пише Комсомолска правда. 

 

Той заявил пред украински журналисти, че следователите не подозират служители на специалното звено Беркут в убийствата на протестиращите. Той се позовава на аутопсията на 20-годишния Сергей Нигоян, убит с изстрел от ловна пушка (2 изстрела в гърдите и веднъж в главата), и 25-годишният гражданин на Беларус Жизневски – с пистолет, един куршум в сърцето. 

 

Според Виталий Сакал, прегледът е показал, че подобни оръжия не са били използвани от въоръжената милиция. Това ясно доказва, че убийствата са били извършени не от служители на Беркут, а от неизвестни лица. В изявлението си Сакал твърди, че в момента следователите разглеждат всички подадени видео материали и при тях не са забелязани служители с необичайни оръжия. 

 

Според Сакал, още едно доказателство за това са многобройни материали от публични източници, на които се виждат хора с пушки. 

 

“Работим по установяване на техните самоличности” увери още той. 

 

Сензационни разкрития избухнаха и в предаването на канал Русия 24. В него генерал-майор Александър Якименко, началник на Службата за сигурност на Украйна, заяви, че все още има неидентифицирани снайперисти, които са убили по същия начин, както полицаи така и обикновени протестиращи. Той твърди, че те били наети от самата опозиция, която взе властта в Киев. Оказа се, че това, което 19' винаги е писал е вярно, а официалната версия заради която започна конфликта е лъжа. 

 

Припомняме, че украинският президент Виктор Янукович и лидерите на опозицията подписаха на 20 февруари 2014 г.споразумение за излизане от тримесечната криза, същата вечер през нощта беше преврат с повод "стрелбата на Беркут по Майдана". В същото време, руският президент Владимир Путин е казал, че от името на "украйнската армия" всъщност се бие "чуждестранен легион" от американци и други наемници. От друга страна, говорителят му Дмитрий Песков е заявил, че само от Киев зависи дали ще има мир в Донбас.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева

Може да почувствате нужда да се оттеглите малко и да преосмислите някои от своите планове

Може да почувствате нужда да се оттеглите малко и да