Свързани новини

26.01.2015 17:31

България ще домакинства детската Евровизия

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералните директори на БНТ и БНР – Вяра Анкова и Радослав Янкулов, както и генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ингрид Делтонр, днес проведоха срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и министър-председателя Бойко Борисов. 


По време на разговорите са били разгледани теми, свързани с промени в медийното законодателство и бъдещето на обществените медии. След срещата Вяра Анкова уточни, че въпросът за реализирането на детската Евровизия у нас също е бил обсъден.


„Най-важната тема, която стои пред БНТ, е именно организирането на детската Евровизия и се радвам, че получихме голяма подкрепа в това отношение. Затова към днешна дата мога да кажа, че България и националната телевизия ще бъдат домакин на този престижен форум”, поясни тя. 


Генералният директор на БНР Радослав Янкулов подчерта, че министър-председателят Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и генералният директор на EBU Ингрид Делтонр са показали детайлно познаване на въпросите, свързани със състоянието и бъдещето на обществените медии в България и мястото им в Обединена Европа.


„Всички изразиха своята готовност за сътрудничество и помощ там, където е нужна промяна. Сред най-важните е появата на новия Закон за радио и телевизия. Той трябва да е в съзвучие с 21 век и да отговаря на всички изисквания на нашето време”, посочи Янкулов.


„По време на срещите говорихме за бъдещето на обществените оператори, за необходимостта от създаването на нова законодателна рамка, адаптирана към съвремието ни. Обсъдихме взаимодействието между традиционните медии и интернет, влиянието и развитието на социалните медии, навлизането на смартфоните и приложенията за тях и ролята на БНР и БНТ в новата медийна среда", отбеляза Ингрид Делтонр.


"Днес обществените медии са по-важни отвсякога, а ролята им е изключително важна, особено в моменти на криза и на преход. БНТ и БНР са независими, представят качествени програми и се радват на доверието на аудиторията”, обобщи генералният директор на EBU.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви