Свързани новини

25.01.2015 15:01

Златото скочи с 20% за 2 седмици, ще расте още толкова

Видян 1349 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато сривът на лева вече надмина 20 процента, всеки търси в какво да инвестира. Експерти информираха 19 минути, че в момента цял свят купува злато. Затова цената му само за 2 седмици е скочила с 20%. Очакванията са до лятото общият ръст да стане 40 до 50%, като постепенно се забавя, защото все пак по света и у нас е криза и няма толкова много свободни пари, които да се хвърлят за синонима на богатството.


Това значи, че за половин година благородният метал ще успее да поскъпне двойно повече, отколкото успя доларът, считано от миналото лято до днес. Напомняме, че щатската валута тръгна от 1,41 лв. през май, за да мине 1,70 лв. през последните дни.


Напомняме, че предишната треска за злато беше в началото на финансовата криза – през периода 2008-2009 г. Тогава успелите да натрупат по някой лев, евро или друга валута, обръщаха резервите си от пари, акции и други заместители в оригиналната валута на човечеството – златото. Това накара цените да скочат до небето. Така те удариха до 1900 долара.


Последвалите надежди за съживяване на европейската икономика, което очакваме от две години, сринаха почти наполовина котировките на благородния метал. Кризата в отношенията с Русия, присъединяването на ЕС към санкциите срещу основния пазар за Евросъюза и огромните кети, настъпили в резултат на това политическо решение, наложено от Вашингтон, забавиха развитието. Оттам цените на петрола се сринаха поради непостигнатия заложен ръст на икономиката. Което пък доведе и до срив на еврото, какъвто то не беше преживявало за своето 13-годишно съществуване.


Днес ще стане ясно и как световните борси ще отговорят на резултатите от изборите в Гърция, станали ясни в нощта срещу днешния ден. Може да се очаква нов срив на еврото, скок на долара и златото, пророкуват експертите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а