22.01.2015 16:32

БСП с кръгла маса за средното образование

Видян 1189 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кръгла маса за представяне и обсъждане на Законопроекта за народната просвета, внесен от левицата в 43-то НС, ще се състои на 23 януари, петък, от 17.30 часа в зала "Пълдин" на хотел "Санкт Петербург". 


Инициативата за дискусията е на Парламентарната група на БСП Лява България. 


Поканени за участие са директори, учители, синдикални и работодателски организации в системата на образованието. Законопроектът ще представят народните представители Мариана Бояджиева, заместник-председател на комисията по образование и наука, и Валери Жаблянов – член на комисията. 


В обсъждането ще се включат и трима бивши заместник-министри на образованието – проф. Ваня Добрева, доц. Атанаска Тенева, доц. Кирчо Атанасов. 


Промените в образованието, дори и много належащи, не бива да се налагат без диалог и широка обществена подкрепа, смятат вносителите. Предложеният законопроект е резултат от проведени редица срещи с учители, с родители, с регионалните инспекторати, с представители на местната власт, с неправителствени организации, със социални партньори. 


През пролетта на 2014 година беше проведено и обществено допитване чрез онлайн анкета с участието на близо 9000 души. В резултат от тези срещи и допитването са формулирани и конкретните законодателни предложения за финансирането, инспектирането, нова образователна структурата, училищата за деца със специални образователни потребности, въвеждането на един учебник, въвеждането на функционални модели за възпитание и дуалното образование, ефективна система за квалификация и кариерно израстване на педагогическия състав.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв