Свързани новини

12.01.2015 13:01

Петко Сертов се върна в България

Видян 1396 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петко Сертов е вече на територията на България, съобщи вътрешният министър Веселин Вучков. Съпругата на ексшефа на ДАНС заяви, че той има здравословни проблеми.

„Тази нощ в 01.30 часа Петко Сертов се прибра на територията на България, беше в автомобил управляван от неговия брат. В автомобила беше и неговата съпруга. Това стана в 01.30 часа на ГКПП Кулата в посока България. Той заяви съвсем доброволно, че е претърпял лек транспортен инцидент в Гърция и след леко лечение се завръща в страната”, обясни Вучков. 


Министърът допълни, че днес ще бъде прекратена и процедурата по неговото издирване. Бившият шеф на ДАНС беше в неизвестност от 5 декември и бе обявен за издирване както чрез Интерпол, така и в Шенгенската информационна система.


Случаят е приключен, отбеляза Вучков.


Вътрешният министър обаче не отговори колко е похарчило МВР за издирването на Сертов. Не стана ясно и защо след като е посетил болнично заведение, полицията не го е потърсила там.


Малко преди Коледа от МВР обявиха, че на 20 декември Сертов се е регистрирал в хотел в Атина, обикалял в района, вечерял сам в таверна и бил видимо спокоен, разговаряйки на гръцки и на английски. На 22 декември рано сутринта напуснал. 


Тогава главният секретар на МВР Светлозар Лазаров се обърна с молба към Сертов "като колега", при първа възможност да си покаже личната карта в някое районно управление, независимо къде в ЕС, за да спре издирването му.



Съпругата на Петко Сертов - Емилия Сертова, потвърди, че той вече си е вкъщи."Снощи го прибрахме, в момента се грижим за неговото здравословно състояние. Това е единственото, което искам да кажа. Ще положим усилия, той да бъде добре. Има малко здравословни проблеми, но ще се справим с тях, защото цялото семейство разчитаме на него и винаги сме разчитали на него". 




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата