Свързани новини

29.12.2014 16:10

Русия призна Ислямска държава за терористична организация

Видян 1393 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният съд на Русия призна групировките „Ислямска държава" и „Джебхад ал Нусра" за терористични организации и забрани дейността им на територията на Руската Федерация. Решението е взето по настояване на Главната прокуратура на Русия, съобщава ТАСС.


След като решението влезе в сила, „Ислямска държава" и „Джебхад ал Нусра" ще бъдат включени в списъка с организации, признати от съда за терористични. След това всяко тяхно действие ще се счита за престъпление съгласно руското законодателство.


Решението е взето при закрити врата, тъй като има документи, класифицирани като „секретни".


Съгласно закона дейността на една организация е призната като терористична, когато включва: организацията, подготовката и осъществяването на терористични актове, подбуждане към терористични актове, насилие срещу отделни лица или организации, разрушаване материални обекти за терористични цели, организация на нелегални въоръжени групи, криминални групи, организирани групи за терористични актове, както и участие в подобни действия, набиране, обучаване и използване на терористи. Сред дейностите за включване в списъка с терористични организации е и финансиране на терористични организации или терористични групи или подпомагането им по друг начин.


„Ислямска държава" е ислямистка терористична организация, действаща основно в Сирия и Ирак. Тя е създадена в Ирак през 2006 г. чрез сливането на 11 радикални ислямистки групи, водени от местната клетка на „Ал Кайда".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог