Свързани новини

29.12.2014 09:40

Жълт код за цялата страна заради снега, поледиците и вятъра

Видян 1223 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жълт код за обилен снеговалеж и силен вятър е обявен на територията на цялата страна. Метеоролозите предупреждават още и за поледици.


Във всичките 28 области на страната ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-25 м/сек. Ще започне застудяване. Ще вали сняг и ще има виелици и навявания, предава нюз.бг.


Сутрешните температури ще са максималните за деня, като през деня ще се понижават, привечер в Западна България до минус 7° - минус 8°, а по Черноморието малко под 0°.


Във вторник вятърът ще отслабне - в по-голямата част от страната ще бъде до умерен от северозапад, а в Източна България ще бъде умерен до силен от север-североизток. С него ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат още и дневните ще остават отрицателни.


Ще се задържи предимно облачно, с по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността над Западна България.


Жълт код означава, че времето е потенциално опасно. „Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете", съветват синоптиците.


Припомняме, че вчера министърът на околната среда свика оперативен щаб заради обявения червен код на територията на Сърбия до границата с България. От МОСВ предупредиха и за покачване на нивата на някои реки.


Тази сутрин София осъмна в дълбоки преспи. По информация от Столична община, цяла нощ фирмите са почиствали улици и булеварди. Излезлите рано за работа обаче се натъкнаха на друга картинка - непочистени тротоари и спирки на градския транспорт, както и улици, макар и пресечни на големи булеварди.


Към 8.00 часа обаче обстановката се нормализира и все повече улици са почистени от фирмите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате