Свързани новини

19.12.2014 12:15

Брюксел ни отпусна 2 млрд. евро за транспорт

Видян 1285 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов отбеляза точка в полза на България, получавайки одобрение за оперативна програма "Транспорт" и инфраструктура за почти 2 милиарда евро. Това се случи по време на посещението на премиера Бойко Борисов в Брюксел. Парите са за периода от 2014 до 2020 година.


800 млн. от тях ще бъдат за жп транспорта, магистралите Струма и Хемус от Ябланица до разклона на Ловеч и за тунела под Шипка. 400 млн. евро пък ще бъдат отпуснати за метрото в столицата.


Борисов лично предприе серия от ходове, с които направи всичко възможно, за да се отпушат парите от еврофондовете, изтъкват източници в Брюксел. Той разговаря по темите с немския канцлер Ангел Меркел и премиера на Великобритания Дейвид Камерън.


"Много съм доволен от усилията, които положихме през тези седмици. Мисля, че резултатите са повече от ясни. Ако на някой в София не му харесва това, да заповяда да протестира", коментира Бойко Борисов след хубавата новина. Той допълни, че от Брюксел са удържали на думата си, дадена пред него преди месец, и сега са отпуснали парите. "От името на българите им благодарим много", каза развълнуван премиерът.


Той помоли реформаторите и другите колеги, с които работят от ГЕРБ, да отчитат колко много неща са се направили, и да не се подвеждат по лобистки интереси, за де не слагат прът в колелото на държавата. Борисов имаше предвид противопостяването на партньорите си по отношение на замислената от ГЕРБ пенсионна реформа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и