Свързани новини

18.12.2014 16:34

Правим съвместни проекти с Румъния

Видян 1122 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подкрепяме плана „Юнкер“, виждам големи възможности за България, особено в общи проекти с Румъния. И разбира се, и газовия хъб, който предлагаме на Варна да се направи като първа стъпка за общ европейски енергиен съюз, раздвижване на борсата и всичко останало. Това каза пред българските журналисти в Брюксел, преди срещата на върха на лидерите на ЕНП, министър-председателят Бойко Борисов.


На въпрос дали България е подходила достатъчно достатъчно амбициозно към плана „Юнкер“, както и дали проектите, които сме дали са достатъчни, Борисов коментира: „Ние сме направили така, че не само да са достатъчни и да са в повече от това, което можем да очакваме. И допълнителни варианти знаете сме дали, така че нека да проработи, ние сме готови”.


"Но повтарям – особено с Румъния сега ще се видя с румънския президент, имаме много големи възможности, а и с Понта знаете, че сме в отлични отношение. И се надявам с румънците специално да подготвим нещо интересно”, каза още премиерът.


„В същото време за този газов хъб може да бъде направен по плана „Юнкер“ с Германия, с Франция, с който пожелае. В смисъл, активни сме много и съм оптимист, че вече проблемите са не само на България, или както един немски колега днес се изрази – Черният Петър да не остане за пореден път в България. Така че още в днешния ден се надявам да имаме решения”, допълни Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби