19.12.2008 14:34

Декларацията за доходите вече е достъпна в Интернет сайта на НАП

Видян 1133 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Декларацията за облагане на доходите на физическите лица от 2008 г. вече е достъпна в интернет сайта на Националната агенция за приходите (НАП) - www.nap.bg, съобщиха от пресцентъра на НАП.


Формулярите се подават до 30 април 2009 г., като декларираният данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде внесен също до края на април 2009 г.
5% отстъпка от данъка за довнасяне получават онези физически лица, които подадат декларацията си за доходите и внесат дължимия данък до 10 февруари 2009 г. Същата отстъпка ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис в срок до 30 април 2009 г. Важно е да се знае, че клиентите на НАП могат да ползват само едната отстъпка.
Както през миналата година клиентите на НАП ще подават само онези приложения от декларацията, които са попълнили, тоест няма да се налага да разпечатват и подават цялата данъчна декларация. Ако например едно лице през 2008 година е получавало доходи от 2 източника - по трудово правоотношение и от хонорари, то трябва да попълни общата част на декларацията, както и приложение 1 (за трудови доходи) и приложение 3 (за доходи от друга стопанска дейност). В посочения пример декларацията ще се състои от общата част и две приложения.
Декларацията за доходите и всички нейни приложения са публикувани в Интернет във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно. Очаква се до средата на януари да има възможност чрез сайта на НАП да се попълват декларации чрез автоматично създаване на баркод. Това гарантира на клиентите на НАП вярно и точно попълнена информация в декларация.
В офисите на НАП ще се приемат разпечатани от Интернет образци на декларации, включително ксерокопия.
Декларацията и приложенията към нея можете да изтеглите от интернет страницата на НАП www.nap.bg. /БГНЕС


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци