Свързани новини

11.12.2014 14:54

Заместник на Христо Иванов даде 45 хил. лв. на НПО, в което участвал друг от зам.-министрите

Видян 1314 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на правосъдието разпредели средствата към неправителствените организации за борба с домашното насилие. Одобрени са общо 15 проекта, които са на стойност от 15 хил. до 126 хил. лв. Само едно НПО, което е кандидатствало с проект за близо 50 хил. лв., не е получило одобрение от комисията на правосъдното ведомство. Заповедта за разпределение на средствата е подписана на 4 декември 2014 г. от Петко Петков, заместник-министър на правосъдието, пише бгнес.


По същото време министър Христо Иванов не е бил в България, защото е участвал в заседание на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи" в Брюксел.


От заповедта на заместник-министър Петков става ясно, че съставът на комисията, одобрила проектите, е окончателно определен на 28 октомври 2014 г., когато министър Христо Иванов отново е бил в Брюксел.


На 8-о място сред одобрените проекти е този на Сдружение "Център на НПО-Разград", който е с предмет на дейност: "За силата на закона и гласа на жертвите на домашно насилие". Проектът е получил 94 точки от 100 възможни. Подкрепата, която получава неправителствената организация, е в размер на 45 480 лв.


Сдружение "Център на НПО-Разград" е регистрирано през 1997 г. От справка на сайта на организацията е видно, че единствената дейност за 2014 г. е публикуването на отчета за предходната година. Председател на Управителния съвет на организацията е Георги Милков. Справка в регистрите показва, че през 2004 г. сред членовете на УС на Сдружението са Вергиния Мичева-Русева, както и Милков. Двамата са имали съвместно участие и в Сдружение "Ромски културно-информационен център Разград", както и в Сдружение "Съюз на младежките християнски дружества в България ИМКА-ИВКА", което е регистрирано в София.


След няколко години съвместна работа с Георги Милков Вергиния Мичева-Русева напуска неправителствения сектор, за да стане съдия в Разград. Той пък е сред учредителите на ДСБ и става вътрешнопартиен защитник в партията на Иван Костов. По-късно Вергиния Русева е командирована в Софийския градски съд, а на 14 ноември 2014 г. е назначена за заместник-министър на правосъдието. На същия ден за заместник-министър на правосъдието в кабинета "Борисов 2" е назначен и Петко Петков, който заемаше същия пост и в служебното правителство "Близнашки". До август тази година Петко Петков беше заместник-председател на Софийския районен съд.


Вергиния Мичева-Русева и Петко Петков са членове на Съюза на съдиите в България, а допреди месец и половина Петков бе и негов заместник-председател. "Център на НПО-Разград", който получава 45 480 лв. от Министерството на правосъдието, е сред организациите, които от години гравитират около ССБ. Сред тях е и Българският институт за правни инициативи, който се ръководеше от настоящия правосъден министър до лятото на тази година. "Център за НПО-Разград" е сред неправителствените организации, които се обявиха и в подкрепа на Стратегията за съдебна реформа, която предложи Христо Иванов.


Преди повече от месец в печата бяха изнесени факти, според които заместник-министърът на правосъдието Петко Петков чрез изготвена от него докладна записка до правосъдния министър Христо Иванов неправомерно се е опитал да облагодетелства с над 600 хил. лв. архитект, който води съдебно дело с правосъдното ведомство. Делото е във връзка с ремонта на т.нар. "Военно НДК".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева