Свързани новини

04.12.2014 12:45

225 нападения над екипи на Спешна помощ

Видян 1322 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От началото на тази година органите на МВР са регистрирали 225 нападения над екипи на центровете за спешна медицинска помощ, като 175 от тях са в ромски квартали, съобщиха от здравното министерство. Здравният д-р Петър Москов и зам.-министър д-р Ваньо Шарков посетиха Филиалът на Спешна медицинска помощ (ФСМП) – Ботевград във връзка с нападението над спешен медик през изминалата седмица.


В телефонен разговор министър Москов и Сашо Денкин, кмет на с. Врачеш, община Ботевград, се договориха за организиране на среща между „лидерите” на местното население, представители на кметството и ръководствата на ФСМП - Ботевград и Спешна помощ-София област. Цел на срещата е поемането на ясен ангажимент от страните за гарантиране сигурността на екипите на Спешна помощ в района.


Въпросът не е свързан с това, дали полицията ще залови нападателите и ще ги накаже, а е свързан с отговорност на общността. Особено в тези специфични рискови места трябва да има отговорни хора - от самата общност, посочи министърът на здравеопазването.


Москов увери служителите в спешния филиал, че чрез Концепцията за развитие на спешната помощ и чрез поетапно увеличаване на заплатите в сектора ще се гарантира кадрово, техническо и инфраструктурно обезпечаване на системата на спешна помощ и ще се създадат подходящи условия за труд и достъпна, качествена и навременна медицинска помощ.


През следващата седмица ръководството на Министерството на здравеопазването ще се срещне с представители на Националното сдружение на общините. Ще настояваме местните общности да гарантират сигурността на екипите, уточни министър Москов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец