Свързани новини

03.12.2014 15:48

Бюджетните организации с пари в КТБ ще ги получат до 1 февруари 2015 година

Видян 989 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерският съвет прие решение по чл. 99 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г. за възстановяване на средства по сметки и депозити на бюджетни организации, съобщиха от пресцентъра на кабинета. С акта се определят срокът и начинът за възстановяване на наличните към 30 ноември 2014 г. средства по сметки и депозити на бюджетните организации в „Корпоративна търговска банка“ АД (с отнет лиценз), които са обезпечени в съответствие с разпоредбата на чл. 152, ал. 1 от Закона за публичните финанси.


Възстановяването ще се извърши в срок до 1 февруари 2015 г. за сметка на средствата от централния бюджет чрез бюджетите на съответните първостепенни разпоредители с бюджет еднократно или на траншове – в зависимост от необходимостта от осигуряване на тези средства за извършване на плащания от съответните бюджетни организации.


Възстановяването ще се извърши в левове. За бюджетните организации, които имат средства в чуждестранна валута, е предвидено да се приложи обменният курс на Българската народна банка за съответната валута към 30 ноември 2014 г.


Съгласно чл. 99, ал. 3 от ЗДБРБ за 2014 г. средствата по сметки и депозити на бюджетни организации в „КТБ” АД (с отнет лиценз) ще се трансформират в безсрочен безлихвен левов депозит на централния бюджет с титуляр Министерството на финансите, при запазване на съответните обезпечения по чл. 152 от Закона за публичните финанси, а сметките и депозитите на бюджетните организации ще бъдат закрити. В тази връзка решението конкретизира и някои бюджетни, отчетни и други аспекти по отношение на начина на възстановяване на средствата.


С днешното решение ще бъде възстановено финансирането на текущите дейности и проекти на бюджетните организации и ще бъде защитен публичният интерес, без да се накърняват правата на останалите вложители в банката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви