Свързани новини

03.12.2014 15:20

За 9 лв. депутатът лети до Берлин и обратно

Видян 2468 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Утвърдена беше двугодишна обществена поръчка за самолетни билети за нуждите на депутатите. Тя беше спечелена от единствения кандидат България еър.  В приложение към договора между НС и авиокомпанията правят изключително впечатление някои цени. В т. 1.1. са описани, забележете, МАКСИМАЛНИ ЦЕНИ на самолетните билети например: двупосочен София-Берлин-София за 9 лв., София-Рим-София за 15 лева, София-Милано-София за 39 лева, каквато е цената на билетите в двете направления от и до Варна и Бургас, а също София-Франкфурт-София за 58 лв. Много е важно да се знае, че това не са промоции, а двегодишна оферта с гарантирани цени, както пише в договора между НС и компанията, която в случая действа като туристическа агенция.


На въпроса на 19 минути дали ще дойде ден, когато цените за депутатството ще бъдат достъпни и за народа, Мария Стоянова – директор на авиокомпанията заяви: „Дори не знаех, че сме единствен кандидат и да, такива цени на пазара и сега има”. Даде ни пример с немска авиокомпания, която давала 20 евро, след което ни затвори телефона с обяснението, че си имала по-важна работа от това да коментира обществената поръчка.


Интересно е, че наред със своите дестинации, България еър предлага и дестинации на други авиокомпании като Страсбург (176 лв. в двете посоки), Рига, Вилнюс, Люксембург и други. Заговори се, че компанията нямала права за това (напомняме, че преди време беше отнела права на туристически агенции, за което ние своевременно и добросъвестно писахме). От Луфтханза не потвърдиха и не отрекоха.  Нина Павлова от Алиталия заяви: „България еър не може да предлага ниски цени за други полети, освен нейните. Всички авиокомпании имат сключени договори помежду си и може да предлагат билети на други компании, но само по официално публикуваните тарифи, но не и преференциални. Не е вярно, че в момента България еър няма право да издава наши билети.“  Асен Дръндев от Еър франс каза: „Не съм запознат със самия търг. Нямам представа. Има международни спогодби за продажбата на билети и, ако нямам конкретни данни, това, което кажа, ще е спекулация“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични