Свързани новини

02.12.2014 16:31

МОН разследва насилие срещу ученици

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на образованието и науката предприе проверка във връзка с медийни публикации за насилие сред ученици от четвърти клас на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий", с. Войводиново, община Марица.


Със заповед на директора на училището Марияна Симеонова е назначена комисия за проверка по случая и са предприети мерки за изясняване на фактите и обстоятелствата. Предстои и свикването на педагогически съвет, на който да се разгледат, обсъдят и набележат мерки за въздействие по „Механизма за противодействие на училищния тормоз". Осигурено е съдействие на специалисти от Отдела за закрила на детето, Дирекция „Социално подпомагане“, Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни (МКБППМН) при община Марица, Детската педогогическа стая към РПУ - с. Труд, Държавната агенция за закрила на детето. Задействани са компетентните органи по Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертви на насилие или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна интервенция.


Вече са проведени разговори с учениците и техните родители и е постигнато споразумение между социалните работници и родителите на учениците те да посещават консултации с психолог от ОЗД първоначално за период от три месеца.


Предстои също така инспектор от Детска педагогическа стая към РПУ на с. Труд да проведе интерактивно занимание и беседа с учениците от четвърти клас, както и серия от обучения за превенция на агресията в ученическа възраст с представители на МКБППМН при община Марица.


Класният ръководител на учениците от четвърти клас е подал молба за прекратяване на трудовото си правоотношение по собствено желание.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец