Свързани новини

01.12.2014 14:50

Георги Кадиев се предложил на ГЕРБ два пъти за финансов министър

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът от БСП Георги Кадиев е предлагал себе си на ГЕРБ като най-удачен избор за финансов министър, предаде ,,24 часа".


Слухът, който обикаля парламента от седмици, бе потвърден в петък от трима министри от новото правителство и двама висши функционери на БСП и АБВ.


Георги Кадиев, който бе избран за червен депутат с преференциален вот, е бил засечен два пъти на срещи .с лидера на управляващата партия.


Кадиев е направил първата совалка в седмицата преди съставянето на правителството с идея да стане част от новото управление. Червеният политик вероятно е напомнил, че беше зам.-финансов министър по време на тройната коалиция, когато финансовото ведомство беше поверено на Пламен Орешарски.


Според служители на министерството по онова време, Орешарски и Кадиев били в перманентна война.


Още в деня, в който новото правителство на Борисов се закле, на депутатите направили впечатление острите изказвания на Кадиев срещу правителството.


Днес сутринта по Нова телевизия той отново атакува липсата на действия от управляващите през последния месец, работата на митниците и на НАП, както и отказът на властта да се откаже от плоския данък.


"В началото мислехме, че това е рутинна атака от страна на опозиционер, но после се оказа, че Кадиев всъщност е разочарован от част от екипа ни.", коментира депутат от ГЕРБ.


"Кадиев не е колективен играч за която и да е партия. Той е от поколението което работи само за себе си, няма емоция - всичко е лична битка.", описва колегата си човек от БСП.


Силно емоционалният Кадиев е поставил преди време ултиматум пред своите от БСП да бъде предложен за заместник-председател на бюджетната комисия в парламента, но червените отклонили желанието му, което предизвикало буря от емоции от негова страна.


Кадиев вбесил своите от БСП още в началото на новия парламент, когато без да информира председателя Михаил Миков, предложил промени в закона за хазарта.


На 28 юни във Виена в луксозния хотел "Sacher" Георги Кадиев е бил засечен на среща с мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. В последствие Кадиев призна за срещата пред медиите, но категорично отказа да изясни за какво е разговарял със скандалния банкер.


Междувременно стана ясно, че фирма „Кадиев Глобал” ЕООД, на която червеният депитат е мажоритарен собственик, притежава 207 акции на КТБ - факт, който Кадиев не отрича.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но