Свързани новини

01.12.2014 11:39

Истинският Дядо Коледа от Лапландия идва за първи път у нас

Видян 1692 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истинският Дядо Коледа от Лапландия идва за първи път в България на 4 декември. Той ще остане 5 дни, в които ще се срещне с хиляди български деца, ще посрещне първите посетители на най-големия увеселителен парк на закрито на Балканите, ще посети болници, детски градини и училища. Визитата на Дядо Коледа от Лапландия се организира от Funtasy Ring Park с подкрепата на Посолството на Финландия и Столична община.


От днес започва и събирането на писмата на българските деца до белобрадия старец. За целта из цяла София ще бъдат поставени специални пощенски кутии. Една от тях ще пътува с коледния ретро трамвай на Столична община днес от 14 до 18 часа. Всички желаещи ще могат да пуснат писмото си до Дядо Коледа и по време на официалното запалване на светлините на коледната елха в София довечера пред х-л Рила.


Дядо Коледа от Лапландия ще сбъдне желанията на 100 от българските деца още преди Коледа. Затова всички, които му пишат, трябва да оставят телефон, e-mail или адрес за обратна връзка. Подаръците ще бъдат раздадени на 20 декември в Funtasy Ring Park.


Дядо Коледа от Лапландия, известен още като “ялопуки” (Joulupukki), е легендарна фигура, позната още от древността и свързана със скандинавската митология. Именно той е първообразът в основата на историята за Св. Николас и традицията в християнския свят. “Ялопуки” идва в България от планината Корвантунтури, където живее заедно с жена си “ялумуори” или в превод “Старата госпожа Коледа”. Там двамата ръководят изработването на коледните подаръци за децата по света. Дядо Коледа от Лапландия се придвижва с шейна, теглена от елени. Всяка година “ялопуки” получава няколко милиона писма от деца от цял свят.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата