Свързани новини

01.12.2014 10:30

380 лв. минимална заплата през 2015 г.

Видян 949 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финансовият министър Владислав Горанов даде зелена светлина за увеличаване на минималната работна заплата до 380 лв. Това ще стане през 2015 г. на два етапа - с 20 лв. от 1 януари и с още 20 лв в средата на годината, „ако няма някакъв сериозен катаклизъм”, както самият той коментира пред БНР. „Основните ми притеснения, че пазарът на труда ще бъде притиснат от едно рязко покачване на минималната заплата не срещнаха подкрепа нито от страна на синдикатите, нито от по-голямата част от работодателските организации”, добави шефът на хазната.


Досега Горанов настояваше за замразяване на минималната заплата на 340 лв през 2015 г., докато вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин искаше тя да скочи на 380 лв. от януари.


Всяко увеличение на минималното възнаграждение има двойнствен ефект върху икономиката. На теория се повишават доходите на най-бедните и потреблението на може да се повиши, но на практика се стимулира укриването на данъци и осигуровки, което вкарва много работещи в сивия сектор.Припомняме, че държавата се отказа от въведеното от Орешарски освобождаване на минималната заплата от 10% налог.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в