Свързани новини

27.11.2014 17:14

ДКЕВР не предвижда по-скъп ток от Нова година

Видян 1345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,В момента не се предвижда поскъпване на тока от Нова година", заяви председателят на енергийния регулатор Светла Тодорова пред БНР. “Нямаме такива заявления от основните играчи в сектора, но имаме от централи с комбинирано производство, както и от някои от топлофикациите. За момента политиката ни е да не бъдат одобрявани промени в цените. Освен ако не се появи нещо, което очевидно е наложително да бъде направено, считаме, че могат да се намерят резерви за следващите един-два месеца, докато видим какво ще стане с цената на природния газ“, заяви тя.


Тодорова коментира, че предлаганите промени в Закона за енергетиката са положителни, но не са достатъчни за това ДКЕВР да стане наистина независим орган.


Промените предвиждат ново име, нова структура и нова процедура за избор на председател на държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Една от основните новости е идеята, членовете на комисията да бъдат избирани от НС. Другото предложение е комисията да бъде разделена на два подсъстава, които да заседават самостоятелно по въпроси, свързани с ВиК регулирането и с въпросите на енергетиката. "Третата важна точка е свързана с това, да бъде осигурена известна финансова самостоятелност, която да се състои в това, предложеният бюджет от комисията да не бъде коригиран от Министерството на финансите, както сега се прави", коментира още Тодорова.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното