Свързани новини

27.11.2014 13:18

3D карти ще предупреждават за наводнения

Видян 1015 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

31 са местата в Източнобеломорски район със значителен потенциален риск от наводнения. Това стана ясно на заседание на Басейнова дирекция за управление водите в района. За тях ще бъдат изработени триизмерни електронни карти.


Три от потенциално опасните места са по поречието на река Марица и нейните главни притоци в Пловдивска област. Те са определени на базата на проучвания на архивни и исторически материали за период от 50 години.


"Изучени са всички подобни минали явления. На тази база са определени потенциално рисковите от наводнения райони", обясни инж. Никола Кърнолски, директор и председател на Басейновия съвет. Електронните карти ще бъдат готови до края на следващата година. Чрез тях ще се получава информация, която дава реална представа за евентуалните щети при определено ниво на водните басейни.


Към момента няма тревожно повишение на водните нива. Директорът на Басейнова дирекция допълни, че опасните язовири в Пловдивска област са 63. Общините правят необходимото за изпълнение на предписанията, но проблемите възникват предимно от липсата на пари, коментира инж. Кърнолски, цитиран от Радио Пловдив.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева