Свързани новини

26.11.2014 16:21

Български химик захранвал джихадистите с каптагон

Видян 1151 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Български химик, забърквал опасната дрога каптагон, е бил закопчан от представители на Централната служба за борба с наркотиците в Ливан. Той е арестуван заедно с още двама мъже,  с които действал в комбина. Родният учен е нает от организирана чуждестранна престъпна група да прави хапчетата, съобщава News7, позовавайки се на ливанския вестник Дейли стар. Таблетките дрога са били предназначени само за страни от Персийския залив.


Според източници забъркваният от родния химик каптагон, вид амфетамин, предизвикващ еуфория и притъпяващ болката, често се доставял на сирийските бунтовници, ратуващи за създаването на Ислямската държава. Данни показват, че в много от случаите въпросната дрога смесена с канабис или лекарство, е основната храна на джихадистите.


След координиране между Ливанското ФБР и саудитските служби за сигурност, ченгетата успешно са арестували българския ,,мозък" заедно с 52-годишен палестинец и 40-годишен сириец.  


Ливанската служба за борба с наркотиците е била предупредена, че професионален химик, специализиран в производството на каптагон, е влязъл в страната в началото на месец ноември.  


При разследването, ченгетата са идентифицирали, че престъпникът е 47-годишният Б. Карбозов от България. Според ливанските криминалисти, Карбозов е един от най-опасните производители на каптагон в света, се пише още в Дейли стар.


Преди месец в медиите се появи информация, че има и родни граждани, които се бият на страната на сирийските бунтовници, но малко по-късно данните бяха опровергани от МВР.


Припомняме, че след промени в НК българите, подкрепящи идеологията на ИД ще бъдат криминализирани.  


България има дълга традиция в производството и износа на каптагон за Близкия Изток, която води началото си от в перидода преди 1989г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се