Свързани новини

26.11.2014 14:31

Пускат още мобилни екипи в Спешното

Видян 1101 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освен екипите, които реагират на ежедневните сигнали, се предвижда и изграждането на резерв от мобилни екипи в Спешното, които да бъдат мобилизирани в случай на критични ситуации при бедствия. Това предвижда концепцията за развитие на системата за спешна медицинска помощ, целяща да осигури на българите услуга в съответствие с най-добрите европейски практики. Тя беше приета на днешното заседание на правителството, предава дартснюз.


Документът предвижда шест приоритетни направления за развитие. Сред тях са подобряване на структурата и материално-техническа обезпеченост, осигуряване на устойчиво развитие на човешките ресурси, ефективна организация, координация и управление на системата, гарантиране на финансова устойчивост, готовност за реакция при бедствия, прозрачност и обществен консенсус.


Интегрираният модел за системата за спешна медицинска помощ включва две основни части – извънболнична и болнична част, свързани с регламентирани организационни връзки и механизми на координация. Всички структури на извънболнична и болнична спешна медицинска помощ ще бъдат определени в Карта на системата за спешна медицинска помощ като елемент на Националната здравна карта.


Извънболничната част включва центровете за спешна медицинска помощ с филиали и мобилни екипи, разположени на определени точки, осигуряващи своевременен достъп на населението в обслужваната територия. Болнична част пък трябва да има развити структури за спешна медицинска помощ в лечебни заведения за болнична помощ – спешни болнични комплекси (СБК) и спешни болнични центрове (СБЦ).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог