Свързани новини

25.11.2014 16:18

Българските банки искат да бъдат част от Единния европейски банков надзор

Видян 1210 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българските банки искат да бъдат част от Единния европейски банков надзор, показа импровизирана анкета по време на конференцията Банките и бизнесът, организирана от в. Капитал. Анкетата направи главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и председател на Асоциацията на банките Левон Хампарцумян сред представители на другите банки, участници в  панела „Механизми за стимулиране на кредитирането“.


„България трябва да се стреми да влезем в Европейския банков съюз с първата стъпка - единния надзорен механизъм. Това е изключително важно, защото ще вдъхне допълнително спокойствие на хората, че банките се наблюдават и от още едно място“, коментира Левон Хампарцумян. Според него страната ни трябва да се възползва от опита и добрите банкови практики в Европейския съюз. Освен това и в момента българските банки, собственост на големи финансови институции попадат под европейския банков надзор. „Банките продължават да бъдат една от най-добре организираните части на икономиката в България и годината, която изпращаме е по-добра от предходната, но при всички случаи трябва да продължим да работим за подобряване на средата за правене на бизнес“, обобщи главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. По време на конференцията Банките и бизнесът бяха обсъдени инструментите за подкрепа на бизнеса, на които се дължаха и немалка част от отпуснатите нови заеми през 2014 г. в сегмента малки и средни предприятия.


“Бизнесът търси кредити с облекчени условия, каквито  се предлагат благодарение на инструментите за споделяне на риска като Jeremie”, каза Соня Хачикян, директор Търговска стратегия в УниКредит Булбанк.  По нейните думи инициативата Jeremie се е оказала ключова за кредитирането в България. УниКредит Булбанк обаче е фокусирана не само върху подкрепа на малкия и средния бизнес, а и върху подпомагане финансиране на проекти на чужди инвеститори у нас. Очакванията са ръстът на икономиката през 2015 г. да зависи в голяма степен от експортната ориентираност на фирмите. „Една от мисиите на УниКредит Булбанк е да увеличава предприемаческия дух в България чрез подкрепата си за успешни компании, но и чрез финансиране на нови проекти с голям потенциал да се реализират успешно“, допълни Соня Хачикян. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!