Свързани новини

25.11.2014 14:05

Горанов мълчи за минималната заплата

Видян 1133 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финансовият министър Владислав Горанов отказа на този етап да се ангажира възможно ли е да се повиши минималната работна заплата от следващата година. По думите му темата е деликатна, защото при минимален ръст на икономиката подобно увеличение може да окаже натиск върху пазара на труда, предава дартснюз.


Малко по-рано социалният министър Ивайло Калфин предложи минималната заплата да се вдигне от 340 на 380 лв. от началото на 2015 г. Горанов допълни,че темата за промени в данъчно-осигурителната тежест не стои на дневен ред. Финансовият министър съобщи още, че вероятно до края на седмицата ще внесат в Министерски съвет проектобюджета за следващата година, в който основен принцип ще е нормализиране на дефицита под 3%.


Вчера от КНСБ предложиха увеличаване на минималната работна заплата на 400 лева и регламент за договаряне на заплатите по предприятия.


От ГЕРБ пък ще водят дебата за увеличението следващата година, като вариантът е тя или да остане същата, или да се увеличи на 360-370 лева. Партията ще предложи отпадане на минималния необлагаем праг от догодина, като за сметка на това ще внесе предложение за данъчни облекчения за родителите на деца. Засега работният вариант на идеята е облагаемият доход да се намалява с по 200 лева на дете годишно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне