Свързани новини

21.11.2014 10:41

Хората на Фараж спечелиха второ място в парламента

Видян 1100 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евроскептичната Британска партия за независимост (UKIP) спечели второ депутатско място в долната камара на британския парламент, като партията на Найджъл Фараж победи консерваторите на премиера Дейвид Камерън на провелите се вчера междинни избори в Рочестър и Струд, Южна Англия, информира "Ройтерс".


За кандидата на UKIP Марк Реклес са гласували повече от 42% от избирателите. Втори се нарежда кандидатът на консерваторите, а трети – на лейбъристите. Избирателната активност е била малко над 50 процента.


Междинните избори в Рочестър бяха предизвикани, след като Марк Реклес, който беше част от групата на Консерваторите в парламента, я напусна през септември и се присъедини към UKIP.


"След като можем да спечелим тук, ще можем да спечелим в цялата страна", коментира Марк Реклес след обявяването на резултатите.


Загубата е тежък удар за премиера Камерън, който преди вота призова консерваторите да мобилизират всичките си сили, за да спечелят. Той лично посети Рочестър пет пъти преди вчерашния вот.


Победата за UKIP ще разтревожи бизнеса, инвеститорите и европейските партньори, които се притесняват, че Великобритания върви към напускане на ЕС. UKIP е за незабавно прекратяване на членството в ЕС и за рязко ограничаване на имиграцията.


  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.