Свързани новини

19.11.2014 16:48

Сайтът на България за 6,4 млн. лв. с крадени снимки и малоумни текстове

Видян 2531 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Официалният туристически сайт на България www.bulgariatravel.org, който произвежда гафове, но не и положителен образ на страната ни, е глътнал вече 6 400 000 млн. лв. 1,5 млн. лв. са отишли за „надграждане” на вече съществуващия портал, а след това в края на 2012 г. бяха дадени още 3 млн. лв. за рекламата му в интернет, която никой никога не видя – всеки може да види в световните сравнителни сайтове колко зле е посещаемостта.


Само за сравнение, сайтът на софийското общинско предприятие Туристическо обслужване, който е много по-професионален и също е многоезичен,  е струвал само 15 хил. лв.


Приемаме, че не е луд, който яде баницата, а който я дава. По време на даването ресорен заместник-министър по туризма е Иво Маринов (сега шеф на Туристическо обслужване), а фирмата – изпълнител е близка до виден общински съветник от ГЕРБ и виден управител на общински фирми, свързани според търговския регистър с още по-видни тв продуценти, с които са разположени в плетеница от рекламни, пиар агенции и неправителствени организации. Случайно? Но и лесно проверимо...


Поръчката за популизиране на www.bulgariatravel.org беше спечелена от  Боримир Борисов и Борислав Велков заедно с Айсиджен корпорейшън. Средствата са от оперативната програма Регионално развитие по договора за създаването на мултимедиен каталог на туристическите обекти и електронен маркетинг на дестинация България за 6,4 млн. лв.


Обществената поръчка за реклама на туристическия портал в интернет е обявена на 31 август 2011 г. Бързо – бързо документите са написани, подадени, прегледани и със скоростта на светлината, предвид обичайните темпове на роданта администрация, на 27 септември 2011 г. консорциумът Медиа Контактс Айсиджен печели.


Получава се нещо с ужасяващ и твърде различен от модерния вид, пълно е с малоумни текстове и маршрути – например софийският на водещата страница на сайта, който няма нищо общо с маршрут, представлява лутане от жълтите павета през Бояна към Дървеница и обратно на жълтите павета, на 50 м от първата точка, след това ново хвърляне в покрайнините и пак озоваване на жълтите павета. Ако създателите бяха погледнали в мрежата, щяха да видят, че столицата си има прекрасен маршрут Историческа миля – ключът към София. Той включва заемащите форма на ключ четириъгълник на религиите, най-старата действаща черква в Европа, музея на тракийското злато, уникален подземен музей с гробницата на Хонорий, неповторимата крипта на Ал. Невски – феноменална колекция на средновековно изкуство за Европа, музея на открито в Борисовата градина и още много обекти, за които „маршрутът” на сайта на България дори не се е сетил да ги включи.


Не са изпълнени още много от заданията на твърде щедрата поръчка за туристически сайт на нацията. Обаче и това не е най-страшното. Защото се стига до истинско престъпление, както разкри вчера в сутрешния си блок Нова телевизия.


Националният ни туристически сайт за 6,4 млн. лв. рекламира страната ни с несъществуващи места. На него може да се види плажен бар в Резово, който вече не работи. И представете си - с снимките му са ползвани без знанието и разрешението на автора им. Ще рече – крадени са. Което се преследва от законите в България и в Европа и естествено е недопустимо за официален държавен сайт. Още по-интересна е причината защо барът го няма - ДНСК го събори през 2012 г. На мястото на разрушеното заведение в момента се е образувало сметище. От кметството в Резово са убедени, че заради липсата на поддръжка на плажа всяка година губят все повече летовници. Доказателство за това е й сериозният спад  през 2014 г, който е потвърждение за кризата в сектора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби