Свързани новини

18.11.2014 16:34

Безплатна ваксина за грип за възрастни и деца

Видян 1158 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Противогрипната ваксина да стане безплатна за възрастните над 65 години, децата и хората с хронични заболявания, а държавата да покрива разходите за ваксинацията им. Това предвижда Национална програма за профилактика на сезонния грип, която чака одобрение в Министерски съвет.


Около 40 000 души умират преждевременно от грип всяка година в страните от Европейския съюз, обявиха експерти на пресконференция, в която участваха проф. д-р Татяна Червенякова, Изпълнителен директор на Специализирана болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести (СБАЛИПБ) „проф. Иван Киров“ и председател на Българското дружество по инфекциозни болести, полк. д-р Андрей Галев, д.м., Началник на НПЦВЕХ-ВМА-София,  председател на Българско дружество по превантивна медицина,  д-р Иван Иванов, асистент в СБАЛИПБ „проф. Иван Киров“, д-р Иван Вецев, експерт Осигуряване на достъп до лечение на пациенти, Национална пациентска организация.


До 90% от смъртните случаи са при хора над 65-годишна възраст, които имат придружаващи хронични заболявания, обясниха специалистите. Според препоръките на ЕС 75% от възрастните трябва да се ваксинират, у нас обхватът е до 5 на сто за всички. Антибиотиците не помагат при грип, категорични са специалистите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева