Свързани новини

17.11.2014 17:30

Депутат от РБ: Мене ме е срам!

Видян 1549 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Силно разединение тресе Реформаторския блок. Депутатът от партията на Меглена Кунева Димитър Делчев отказа да седне на една маса с колегата си от ДСБ Гроздан Караджов. Сцената се разигра в студиото на сутрешния блок на бТВ. И значи пред очите на цялата нация или поне на онези 250 000 редовни зрители на канала, към които трябва да прибавим и още пъти по толкова, разбрали новината от сайтове и социални мрежи впоследствие. И посмели се много над тази работа.


Не стига отвращението един от друг, ами депутатите от една и съща парламентарна група размениха тежки обвинения, потвърждавайки очевидното – че всяка партия в Блока е сама за себе си. Сега РБ се тресе от междупартийни и междуличностни конфликати, а работата в името на просперитета на страната ни очевидно ще почака.


Делчев обвини тъмносините, че пращат във властта зам.-министри, без имената да бъдат обсъдени с другите десни. „В Реформаторския блок цари недоверие. То е породено от неспазена „джентълменска уговорка“. Партиите от РБ се бяха разбрали да подкрепят Найден Зеленогорски за съпредседател, след като Меглена Кунева стана вицепремиер. ДСБ обаче не спази договорката и Зеленогорски не събра нужните 2/3 от гласовете“, допълни Делчев.


Караджов, който е смятан за най-близкия човек до Иван Костов, пък обвини ДБГ, че се отмята от уговорката за провеждане на учредителен конгрес, на който да се избере нов лидер, и даде да се разбере, че срещата ще се проведе и без партията на Меглена Кунева. „Януари или февруари конгрес ще има – с или без всички. Това ще е конгрес на желаещите“, закани се Караджов.


„Организация, която не може да се управлява сама себе си и прави такива мизерлъци – единият да седи на единия стол, а другият на другия, тя как ще управлява България? Мене ме е срам“, каза Караджов.


Допълнително масло в огъня наляха и някои други обстоятелства от последните дни. На пръв поглед демократичната партия на Кунева Движение България на гражданите разтресе формацията с искане за разпускане на Гражданския съвет на РБ.  По думите на Гроздан Караджов, който сам е от този съвет, редом с новоизлюпения министър от квотата на ислямистите Ердоган – Дал – Исмаилов и Трайчо Трайков, който неотдавна стана татко след дългогодишни усилия, Съветът става „неудобен“ след като РБ влезе във властта. „Вътре в Гражданския съвет има много критики по отношение на една друга политика, действие или най-вече бездействие от страна на някои партии в коалицията. Това не се харесва. И понеже не се харесва, най-лесно е да го премахнем. Но ако ние за критика започнем да премахваме лица, фигури или цели органи, това означава, че ще сме се върнали към епохата на БКП“, коментира още той.


Малко след като членовете на РБ напуснаха студиото, вицепремиерът от ГЕРБ Томислав Дончев коментира случилото се: „Така или иначе това управление е заредено с една вътрешна доза нестабилност. Това е конструкция с напрежение – това е ясно от самото начало“.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да усетите потребност за размисъл върху вашите дългосрочни цели

Днес може да усетите потребност за размисъл върху