Свързани новини

16.11.2014 15:11

Защо служебен кабинет подари 320 млн. на Виваком

Видян 3668 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Следите остават! Година и половина, след като служебният кабинет на Марин Райков, назначен от президента Плевнелиев със засекретено, подчертаваме засекретено, решение опрости 320 млн. лв. на притежаваната от банкера – беглец Цветан Василев БТК – Виваком, се разбра каква е била цялата схема. В която невинни няма. Любимият син на Газурниците е искал да направи мега сделка, след като чрез опрощаването на скандалната сума са вдигнати и държавните запори върху правото му да търгува собствености на телекома.

През последните дни се разкри, че е предотвратен опит на Цецо Беглецо чрез подмолни действия да присвои активите: „Василев се пробвал да подмени ръководството на ключовата компания ТЦ-ИМЕ, която чрез верига от фирми държи 80% от телекома, купени с кредити от КТБ. След като се опитал да възстанови собствеността на фирмата върху акции на Виваком, Василев пробвал да смени ръководството със свои хора. Причината е, че искал акциите да бъдат продадени на друга компания от неговия кръг, съобщи вестник Труд - Част от акциите на БТК вече могат да се ползват като обезпечение по задълженията на ТЦ-ИМЕ АД към КТБ, които са 160 милиона лева, а самите акции от Виваком струват поне 5 пъти повече по оценки на експерти. При реализиране на тези активи в трезора с отнет лиценз ще постъпят реални пари. Те ще могат да се използват за възстановяване на част от средствата, които ще изплати гаранционният фонд по депозитите до 196 000 лв. Запознати припомнят, че ТЦ-ИМЕ е едно от малкото дружества от кръга на Цветан Василев, което въпреки атаките на банкера успява да задържи активите на банката и да ги възстанови в полза на вложителите. Това обаче не се харесва на Василев, който всячески се опитва да отстрани изпълнителния директор Теодора Танева, засега безуспешно”.

Предотвратения опит за присвояване ни отвори очите за информация, излязла точно 9 дни преди КТБ да бъде поставена под особен надзор от БНБ на 19 юни т.г. Тогава сайтът club z предупреди, че се готви препродажба на Виваком от банкера през офшорки. 

Явно преди бягството си, в 12 без 5, Цецо Беглецо се е опитал да осребри един от най-ценните си активи. А само два дни по-късно стана ясно, че дъщеря му оглавява малката и чиста банка Креди Агрикол, прекръстена на Виктория, към която се твърди, че и сега има интерес от инвеститори.

Напомняме, че чрез Цветан Василев БТК - Виваком се явява свързано лице с банката и няма как да получи дори лев от онези 140 милиона кеш, които държеше във фалиралия преди дни трезор КТБ. Сега парите, претакани през телекома на мултимилионера, ще отидат за погасяване на гарантираните депозити на измамените вложители, което заедно с 80% от акциите, за които разказахме по-горе, прави общо поне 300 милиона лева. Значи все пак има справедливост!

Напомняме, че ние продължаваме битката в КЗК и КРС по казуса за спирането на телефони при платени сметки от Виваком. И ще го доведем до победен край.








Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.